← Terug
Televisie
Nieuwe Buren

Nieuwe buren is een Nederlandse dramaserie van RTL. De serie is gebaseerd op het boek Nieuwe buren van Saskia Noort uit 2006.

 

Het eerste seizoen werd uitgezonden door RTL 4 in het najaar van 2014. Het tweede seizoen was vanaf november 2016 te zien bij Videoland en zal vanaf 20 februari 2017 worden uitgezonden op RTL 4.

 

Eva en haar man Peter verhuizen naar de Zonnewijk in Almere, waar ze hun toekomstige kindje willen laten opgroeien. Hun dochter Lieve wordt echter te vroeg geboren, en overlijdt aan complicaties. Peter en Eva vinden steun bij hun nieuwe buren: Steef en Rebecca. Zij lijken samen met hun zoontje Sem het perfecte gezin. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de echtparen, waarin ze niet alleen lief en leed, maar uiteindelijk ook het bed met elkaar delen. Zo raakt Eva zwanger van Steef, maar omdat hij een erfelijke ziekte heeft, wil Steef dat Eva het kind laat weghalen. Na een buurtfeest ziet Eva het niet meer zitten. Ze keert terug naar het vakantiepark waar ze zwanger is geraakt, terwijl Peter met Steefs wapen op zoek gaat naar Eva. Wanneer Peter Rebecca doodschiet, slaat Steef Peter neer. Tegelijk schiet Eva Steef neer. Tot slot wordt Eva door haar gereformeerde vader neergeschoten, nadat hij gehoord heeft dat Eva hetzelfde met Steef deed.

 

In het tweede seizoen blijkt van de vier hoofdpersonen enkel Rebecca de seizoensfinale van seizoen 1 niet te hebben overleefd. Peter is opgenomen in een tbs-kliniek en Steef zit in de gevangenis. Ter vervanging van Steef en Rebecca komen er wederom nieuwe buren, Steffi en Lex.

 

Regisseurs

 

Bobby Boermans

Lourens Blok

Maarten Treurniet 

 

Producent

Pupkin Film