← Terug
Televisie
Als de Dijken Breken

Als de dijken breken is een Nederlands-Vlaamse dramaserie die in Nederland wordt uitgezonden door de EO en in Vlaanderen door één.

 

De serie speelt zich af in Nederland (Randstad) en België (West-Vlaanderen), waar een watersnoodramp plaatsvindt. De serie volgt ruwweg vijf verhaallijnen. De eerste volgt Nederlands minister-president Hans Kreuger (Gijs Scholten van Aschat), die de rust in het land moet bewaren, maar tegelijkertijd zijn eigen familie in veiligheid wil brengen. De tweede verhaallijn volgt de omhooggevallen familie Wienesse. Robert (Loek Peters) en Marion (Susan Visser) hebben een slecht huwelijk, maar worden door de ramp gedwongen om tot elkaar te komen.

 

De derde en vierde volgt de Vlaamse familie Van Daele. Vader Ronnie (Thomas Ryckewaert) zit in een Nederlandse gevangenis die dreigt te overstromen. Moeder Sonja (Daisy Van Praet) probeert hun kinderen te beschermen tegen het water in Oostende. Tot slot volgt de serie de terneergeslagen weduwnaar en violist David Stein (Aart Staartjes), wiens leven na zijn pensionering glans krijgt wanneer het meisje Kimmy (Jamelia Sanda Nana) onderdak bij hem zoekt.

 

Regisseur

Hans Herbots

 

Producent

Joco Media