← Terug
Televisie
Moordvrouw

Moordvrouw is een Nederlandse politieserie. De titel verwijst naar hoofdpersonage Fenna Kremer, gespeeld door Wendy van Dijk.

 

Als de nieuwe rechercheur Fenna Kremer haar entree maakt bij een Fries politieteam, lijkt dat ook meteen het einde van dat team. Fenna wordt de complicerende factor, want ze is een eigengereide 'moordvrouw' die met haar onorthodoxe en confronterende aanpak niet alleen criminelen ontmaskert, maar ook haar collega's tegen zich in het harnas jaagt.[16] Met name haar collega inspecteur Evert Numan kan Fenna's intuïtieve aanpak en soloacties maar moeilijk accepteren. Het kost hoofdcommissaris Carla Vreeswijk dan ook grote moeite het team bij elkaar te houden.

 

Seizoen 1 en 2 van de serie bevatten naast de losse verhaallijnen per aflevering ook meerdere grotere verhaallijnen, die over meerdere afleveringen zijn uitgespreid. Daarnaast heeft ieder hoofdpersonage zijn eigen centrale aflevering, met Fenna als grotere centrale lijn door het seizoen heen. In seizoen 3 is deze aanpak losgelaten en staat de primaire verhaallijn meer centraal en heeft alleen Fenna een eigen verhaallijn. Vanaf seizoen 5 hebben ook de andere personages weer een eigen verhaallijn. Daarnaast worden verhaallijnen over meer afleveringen uitgetrokken.

 

Vanaf het tweede seizoen speelt de serie zich niet meer nadrukkelijk af in Friesland. Waar het team dan wel opereert wordt in het midden gelaten. Het team is sinds seizoen twee wel geplaatst in hetzelfde decor en in de eerste aflevering van het tweede seizoen laten ze ook weten dat ze verhuisd zijn naar een ander pand. Ook proberen de makers zoveel mogelijk in dorpjes en afgelegen buurten te filmen, om zo toch het gevoel te geven dat het team niet uit Friesland is vertrokken.

 

Regisseurs

Joram Lürsen
Marcel Visbeen
Tim Oliehoek
André van Duren
Ben Sombogaart
Hanro Smitsman
Mark de Cloe

 

Producent

Endemol