← Terug
Televisie
Webserie ‘Queer Amsterdam’ komt op televisie

Als de gemiddelde achtuur-journaal-kijker allang op één oor ligt en de queer volop aan het nachtvlinderen is komt Queer Amsterdam op televisie.

Op maandag 31 juli om 23:30 kijk je naar de webserie op NPO3.

 

Hetero’s, homo’s, mannen, vrouwen, transgenders, biseksuelen: allemaal worden ze in hokjes geplaatst. Deze lijken de wereld overzichtelijker te maken, maar laten vooral ook zien hoe het níet zit. Treed daarom binnen in de wereld van Queer Amsterdam, onze nieuwste YouTube dramaserie waarin queers de hoofdrol spelen. Deze dramaserie is gemaakt door drie jonge makers die middenin de LHBTQ-gemeenschap staan. Zij willen de veelzijdigheid van de LHBTQ-gemeenschap zichtbaar maken voor een groter publiek.

 

Net als Sam besluit als man door het leven te gaan, ontmoet ze een lesbisch meisje dat op haar valt als meisje… Vergeet de zoveelste excuushomo en ga eens zitten voor de veelzijdigheid die de queer-gemeenschap in petto heeft. Géén met handen wapperende handtashomo als gay best friend maar hardcore feministen, genderqueers en dragqueens in de hoofdrol. Queer doorbreekt bestaande taboes en maakt je wegwijs in een, voor velen, onbekende wereld.