← Terug
Theater
Vanavond opent De Parade in Amsterdam

Vrijdagavond 11 augustus om 18:00 opent De Parade haar poorten in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

 

Na Rotterdam, Den Haag en Utrecht komt het reizende theaterfestival eindelijk in Amsterdam aan. Daar spelen in totaal 80 verschillende theater-, muziek- en dansvoorstellingen en iedere middag vanaf 14:00 is er KinderParade. Elke avond kan je genieten van twee gratis livebands en er zijn verschillende Paradeboten die naar het festivalterrein varen.

 

Het merendeel van de voorstellingen is speciaal gemaakt voor het festival en exclusief op De Parade te zien. Een voorstelling duurt gemiddeld zo'n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond.

 

Nieuw op het programma

Paul de Munnik, Lucretia van der Vloot, Marcel de Groot e.a. spelen Rottigheid, het liedjesprogramma dat na elf jaar weer terug is op de Parade. De tijden zijn veranderd, maar de ellende is nog steeds onverminderd groot.

 

Rottigheid

 

Steef de Jong breekt een lans voor de operette met zijn pop-up Operettecarrousel.

 

Alink&Plukaard gaan op zoek naar een groots en meeslepend leven, net als dat van echtpaar Martha en George uit Who's afraid of Virginia Woolf.

 

Zoutmus speelt een droogkomisch muziekspektakel waarin ze het publiek mee op avontuur nemen en een eigen ponchowinkeltje openen, het mandarijnen-imperium kapotmaken en een ontzettend dure stofzuiger kopen die helaas helemaal kapot is.

 

Zoutmus

 

Sportmonologen is terug, met verhalen van bekende ex-topsporters zoals atleten Ellen van Langen en Nelli Cooman, wielrenner Karsten Kroon, schaatsers Stefan Groothuis en Marianne Timmer en basketballer Mart Smeets.

 

Bob Fosko, Ella Wonder, Pierre van Duyl en de Blue Grass Boogieman duiken in Kouwe Zaken in de Amerikaanse Murder Ballades.

 

Jente de Motte en Felix Schellekens komen van de Amsterdamse mimeopleiding en maken in samenwerking met Golden Palace een performance.

 

Jente en Felix

 

Amber Docters van Leeuwen (cello), Helena Basilova (piano) en Marike van Dijk (saxofoon) - Laika Into Orbit - brengen klassieke sciencefiction bij beelden van de film Le Voyage dans la lune van Mélies

 

 

Foto: Melanie van Leeuwen